Ειδήσεις

Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας ο νέος Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου!


Χαράς Ευαγγέλια, ακόμη μία φορά,για το Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας, σε πείσμα των δύσκολων καιρών! Στα κείμενα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας, αλλά και σε Δελτία Τύπου τα οποία κατά καιρούς εκδίδουμε, είναι συχνότατες οι αναφορές μας στην μεγάλη προσφορά της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας στην Εκκλησία του Χριστού, στην πατρίδα μας, στην κοινωνία, στον κόσμο ολόκληρο! Ίσως, στους μη γνωρίζοντες, οι αναφορές αυτές να ακούγονται υπερβολικές! Τα γεγονότα, όμως, έρχονται τακτικότατα από μόνα τους, όχι μόνο να μας επιβεβαιώσουν, αλλά και να μας ψέξουν, ίσως, διότι δεν επαινούμε την εκατόχρονη Σχολή μας όσο της αξίζει!

Έχουμε κατ’ επανάληψιν γράψει ότι κατά τα εκατό χρόνια λειτουργίας του Σχολείου μας, πάρα πολλοί από τους αποφοίτους μας υπηρέτησαν και υπηρετούν την Εκκλησία ως κληρικοί όλων των βαθμών. Και να που, για πολλοστή φορά, αποδεικνύεται του λόγου μας το αληθές!Μόλις την περασμένη Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε πέντε Μητροπολίτες οι οποίοι καλούνται να διαποιμάνουν ισάριθμες Μητροπόλεις. Ένας από τους πέντε, λοιπόν, είναι απόφοιτος της γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας! Πρόκειται για τον εψηφισμένο, πλέον, Μητροπολίτη Πολυανής καιΚιλκισίου Βαρθολομαίο (κατά κόσμον Δημήτριο) Αντωνίου Τριανταφυλλίδη. Ο, κατά κόσμον, Δημήτριος Τριανταφυλλίδης υπήρξε μαθητής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας κατά την δεκαετία του ’80. Τροφός σχολή του, λοιπόν, υπήρξε η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, η «μάνα», όπως την αποκαλούσε ο μακαριστός Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Δαμασκηνός Ζαχαράκης. Και είναι γνωστό ότι αυτή  η «μάνα» υπήρξε η τροφός Σχολή και των νυν Μητροπολιτών Δράμας Παύλου και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Ακόμη ένας, λοιπόν, ο τρίτος κατά χρονική σειρά, Μητροπολίτης που είναι ανάστημα της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, κοσμεί στις ημέρες μας την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να μην αναφερθούμε και σε αποφοίτους μας Μητροπολίτες του εξωτερικού, οι οποίοι υπηρετούν την Εκκλησία του Χριστού έξω από τα σύνορα της Ελλάδος!

Σύμπασα η σχολική κοινότητα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας εκφράζει την συγκίνηση και την χαρά της για τον νέο Μητροπολίτη του ακριτικού Κιλκίς! Είμαστε βέβαιοι ότι δεν ξεχνά το Σχολείο που τόσα του προσέφερε, το Σχολείο από το οποίο πέρασε για να οδηγηθεί στην Θεολογική Σχολή και στην υπηρεσία της Εκκλησίας!

Ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, καλή δύναμη στο πολυεύθυνο έργο του, επ’ αγαθώ του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε ο Θεός!

Άξιος!!!

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Ιερατικό Συνέδριο της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Επόμενο άρθρο 20 παραβάσεις σε καταστήματα της Στερεάς για μη χρήση μάσκας και μία για έλλειψη απαραίτητων πιστοποιητικών εργαζομένου