Ειδήσεις

Αποτέλεσματα rapid test Μαλεσίνα, Λιβανάτες και Αταλάντη


Uστη διενέργεια rapid test Covid-19 με τη μέθοδο drive through testing και χωρίς ραντεβού στους κατοίκους της Μαλεσίνας και των Λιβανατών και το Σάββατο 13 Μαρτίου στον περιφερειακό δρόμο της Αταλάντης.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 12 Μαρτίου:

  • Μαλεσίνα

Η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας πραγματοποίησε 290 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τους οποίους προέκυψαν 29 θετικά δείγματα.

  • Λιβανάτες

Η ομάδα διαχείρισης Covid 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε 240 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 από τους οποίους προέκυψαν 2 θετικά δείγματα.

Επιπλέον, διενεργήθηκαν από την κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας 50 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στους εργαζομένους της ΕΖΑ, στο σύνολο τους αρνητικοί.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στις δυο διαδικασίες δειγματοληψίας, το κινητό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας, καθώς και την κινητή ομάδα διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις δράσεις δειγματοληψίας που έγιναν στη Μαλεσίνα και στις Λιβανάτες.

Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών δείχνουν τη σταθεροποίηση της διασποράς του ιού στο Δήμο μας και μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε πως με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί μπορούμε το επόμενο χρονικό διάστημα να καταφέρουμε με την κοινή προσπάθεια όλων μας να αποκατασταθεί η υφιστάμενη επιδημιολογική εικόνα στο Δήμο Λοκρών.

 

Το Σάββατο 13 Μαρτίου:

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχώρησε σήμερα Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 στη διενέργεια rapid test Covid-19 με τη μέθοδο drive through testing και χωρίς ραντεβού στον περιφερειακό δρόμο της Αταλάντης.

Οι δημότες για άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν με τη συμμετοχή τους στις δειγματοληψίες. Στον περιφερειακό δρόμο Αταλάντης 183 κάτοικοι έκαναν rapid test εκ των οποίων τα 2 ήταν θετικά.

Στη δειγματοληψία συμμετείχαν αιρετοί και εργαζόμενοι του Δήμου Λοκρών, καθώς επίσης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο οποίος ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος Λοκρών ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στη διαδικασία δειγματοληψίας καθώς και το κινητό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας για τη σημερινή δειγματοληψία.

Το σημερινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τη σταθεροποίηση της διασποράς του ιού στο Δήμο μας και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως με την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί μπορούμε το επόμενο χρονικό διάστημα να καταφέρουμε με την κοινή προσπάθεια όλων μας να αποκατασταθεί η υφιστάμενη επιδημιολογική εικόνα στο Δήμο Λοκρών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με συλλήψεις και πρόστιμα πλήρωσαν τις συναθροίσεις σε οικίες στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Εργασίες εκσυγχρονισμού δικτύου ύδρευσης στην ΔΕ Πελασγίας