Ειδήσεις

Απογραφή Πληθυσμού στο Δήμο Δομοκού


Ο Δήμος Δομοκού ενημερώνει τους δημότες ότι θα ξεκινήσει η Απογραφή Πληθυσμού 2021 από την 23η Οκτωβρίου 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2021. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η απογραφή κτιρίων στις Κοινότητες  του Δήμου μας.

Η απογραφή γίνεται κάθε 10 χρόνια από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), με σκοπό την συγκέντρωση στοιχείων (δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά) αλλά και πληροφοριών για την σύνθεση των νοικοκυριών. Η πρώτη απογραφή στην Ελλάδα έγινε με Κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια το 1828.

Εξαιτίας του COVID-19, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, δηλαδή θα μπορούμε να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη της οικογένειάς μας ως εξής:

  • Ο απογραφέας θα τοποθετήσει στην οικία σας ένα φάκελο κλειστό ο οποίος θα περιέχει έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία. Θα μπορείτε ως εκπρόσωπος του νοικοκυριού αυτού να εισέλθετε στην εφαρμογή της απογραφής https://www.gov.gr και με τον κωδικό αυτόν και τους κωδικούς taxis να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο του νοικοκυριού σας.
  • Όσοι αδυνατούν να απογραφούν μόνοι τους αυτό θα γίνει με φυσική παρουσία του απογραφέα.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι σημαντική. Το αποτέλεσμα αυτής συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, αποτελούν οδηγό για την πραγματοποίηση οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών, τόσο σε τοπικό χαρακτήρα όσο και σε εθνικό επίπεδο, αφού αποτελεί τεκμηρίωση για σημαντικές χρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.statistics.gr/el/census-2021-process

  

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Β. ΛΙΟΛΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests ΕΟΔΥ: 6 θετικά στη Λαμία και 1 στα Καμένα Βούρλα, όλα αρνητικά σε Δομοκό και Στυλίδα
Επόμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτροδότησης στα όρια του Δήμου Καμένων Βούρλων