Ειδήσεις

Ανακατασκευή της παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου


Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα στις 27 Οκτωβρίου, υπεγράφη σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών,Απόφαση έγκρισης διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο «Ανακατασκευή της παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου (Ν.Ε.Ο.1) από Ι.Κ. με οδό της Κ.Δ. 45 έως Ι.Κ. με κλάδο 1 Α.Κ. Λατομείου και του Ισόπεδου Κόμβου της ανατολικής εισόδου Καμένων Βούρλων», προϋπολογισμού 15.640.000 ευρώ, ποσό το οποίο, με την ίδια Απόφαση, δεσμεύεται σε βάρος του προϋπολογισμού του έργου.

Επισημαίνεται πως το τελευταίο τετράμηνο, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των μελετών, εξασφαλίστηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος προϋπολογισμός για την επαναδημοπράτησή του και συντάχθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης.

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε σχετικά: «Με συνέπεια προχωράμε στην προκήρυξη ενός πολύ σημαντικού έργου, που με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να βελτιώσει την υφιστάμενη οδική υποδομή στην περιοχή, να βελτιώσει την οδική ασφάλεια και το επίπεδο εξυπηρέτησης του παράπλευρου αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, να συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία του Αγίου Κωνσταντίνου, να αυξήσει την προσβασιμότητα στον λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και να αναβαθμίσει σημαντικά τον υφιστάμενο κόμβο ανατολικής εισόδου των Καμένων Βούρλων».

Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Προηγούμενο άρθρο Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για το «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις»
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων