Ειδήσεις

Έφυγε το πρώτο πλοίο για Σποράδες από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου μετά τις εργασίες επέκτασής του!


Σε κομβικό λιμένα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού και εμπορικού κόσμου στην Κεντρική Ελλάδα προς τις Σποράδες μετατρέπεται πλέον ο λιμένας του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το πρώτο πλήρες πλοίο για Σποράδες αναχώρησε από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023, ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, με 400 επιβάτες, 90 Ι.Χ. και 10 φορτηγά αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, το πλοίο CAT 1 της εταιρείας Magic Sea Ferries θα εκτελεί κάθε μέρα το πρωί τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο το δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο – Μαντούδι, ενώ Ιούλιο και Αύγουστο θα προστεθούν και νέα δρομολόγια.

Το «παρών» στην εκδήλωση αναχώρησης του πλοίου έδωσαν ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων. κ. Ιωάννης Συκιώτης, η Διοικητής του 2ου Λιμενικού Τμήματος Αγίου Κωνσταντίνου, Υποπλοίαρχος Χαραλαμπία Κρίμπα, ο Λιμενάρχης Στυλίδας, Αντιπλοίαρχος Ευθύμιος Βέτσικας, ο τέως Υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου, κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, η Τοπική Σύμβουλος, κ. Θεοδώρα Αδάμ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ο κ. Συκιώτης δήλωσε σχετικά: «Οι λιμενικές υποδομές του Αγίου Κωνσταντίνου αναβαθμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό προσδίδοντας ασφάλεια στον ελλιμενισμό των επιβατηγών πλοίων, καθώς και των διερχόμενων σκαφών αναψυχής και τουριστικών πλοίων. Η κατασκευή του λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου θα συντελέσει θετικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μιας και μετά από χρόνια θα εξυπηρετείται και το νησί της Αλοννήσου με το πλοίο CAT 1 της εταιρείας Magic Sea Ferries. Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου πλοίου ανέρχεται σε 200 Ι.Χ. και 1.000 επιβάτες. Με την έλευση του συγκεκριμένου πλοίου αναβαθμίζεται πλέον και η γραμμή Άγιος Κωνσταντίνος – Βόρειες Σποράδες».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού- Διαχείριση αλλαγών, από τον ΣΒΘΣΕ
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για σύνταξη σχεδίου απομάκρυνσης πολιτών για λόγους προστασίας από επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς