Ειδήσεις

Ένταξη επιλαχόντων αγροτών στα Σχέδια Βελτίωσης


Την ένταξη των επιλαχόντων αγροτών της περιοχής Δομοκού στα Σχέδια Βελτίωσης στη Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ανακοίνωσε χθες στη συνέλευση των αγροτών του Μπλόκου στο πολιτιστικό κέντρο στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού,οΥπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατόπιν πολύωρης συζήτησης εφ’ όλης της ύλης με επίκεντρο τα αιτήματα των κινητοποιήσεων και τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, οΥπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ανοιχτός και διαθέσιμος για διάλογοκαι έδωσε απαντήσεις στα αιτήματα των αγροτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και από την πρώτη στιγμή μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας να εντάσσονται σε όλα τα Μέτρα-Δράσεις που εξαγγέλλει κάθε φορά η Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της γεωργικής παραγωγής στη Θεσσαλία.

Μετά την ένταξη των 217 Σχεδίων Βελτίωσης στη Στερεά Ελλάδα, διεκδικήσαμε και πετύχαμετην ένταξη όλων των επιλαχόντωντης περιοχήςαφού και οι συγκεκριμένοι αγρότες επλήγησαν από τον Daniel, όπως και στη Θεσσαλία. Συνεχίζουμε τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με στόχο τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Στη Συνέλευση συμμετείχαν οι Γ.Γ. ΥπΑΑΤ κ.κ. Κων/τίνοςΜπαγινέτας και ΓεώργιοςΣτρατάκος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, οΑντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας κ. Κων/τίνος Αποστολόπουλος, οΑντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαρ. Λιόλιος και οΑντιδημάρχος κ. Χρήστος Πετρόπουλος.

 

Προηγούμενο άρθρο Δράση μέτρησης ζωτικών σημείων στο ΚΑΠΗ Αταλάντης Δήμου Λοκρών
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών