Ειδήσεις

Έναρξη επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για τον Αθανάσιο Διάκο «Αθανάσιος Διάκος – Ύμνος στην Αθανασία»


Με τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών αναπαραστάσεων με τίτλο: «Τα 100 Πρόσωπα Ενός Ήρωα», που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος», ξεκίνησαν στο Δήμο Λαμιέων οι επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αθανασίου Διάκου.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Αθανάσιος Διάκος – Ύμνος στην Αθανασία» υλοποιούνται με τη συνεργασία του Δήμου Λαμιέων και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, αποτίοντας φόρο τιμής στον Εθνοϊερομάρτυρα και ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Αθανάσιο Διάκο.

Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης όπου παρουσιάζονται απεικονίσεις αφιερωμένες στον Αθανάσιο Διάκο και την Μάχη της Αλαμάνας, από Έλληνες καλλιτέχνες (Επιμέλεια έκθεσης: ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Genesis Art Eco Synergy), έκοψαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών με το Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Δημοσίων Σχέσεων Ειρήνης Σόλια, της Αντιδημάρχου Τουρισμού-Απασχόλησης Ευθυμίας Αργυροπούλου, του Αντιδημάρχου Ανθρώπινου Δυναμικού και Εξυπηρέτησης Πολιτών Δημήτρη Κυρίτση, των Εντεταλμένων Συμβούλων Στέργιου Θεοδώρου και Θάνου Στεργίου, λοιπών αυτοδιοικητικών και πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 22 έως 28-04-2024
Επόμενο άρθρο Η Λαμία υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα “Paris 2024”