Ειδήσεις

Έγκριση «Τουριστικής Χάρτας» του Δήμου Λαμιέων


Συνεδρίασε την  Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, με τηλεδιάσκεψη,  η Επιτροπή Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Λαμιέων, υπό την Προεδρία της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Αμαλίας Ποντίκα.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο των αναπτυξιακών στόχων που έχουν τεθεί ήδη με την Τουριστική Χάρτα του Δήμου Λαμιέων. Πιο συγκεκριμένα, τονίστηκε η ανάγκη  για την προτεραιοποίηση έργων που πρέπει να προγραμματιστούν για την ανάδειξη των τουριστικών περιοχών του Δήμου και την μελλοντική τους εξέλιξη και προτάθηκε να επιλεγούν από κάθε άξονα οι Δράσεις με προτεραιότητα Α΄. Τονίστηκε η σημασία της ενίσχυσης των Ειδικών Μορφών Τουρισμού και της ανάπτυξης του περιπατητικού – φυσιολατρικού τουρισμού με την ανάδειξη των ορεινών μονοπατιών του Δήμου μας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες.

Αποφασίστηκε η δημιουργία Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Λαμιέων για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης και η ένταξή του στις καινοτόμες εφαρμογές που σχεδιάζονται από τον Δήμο Λαμιέων. Βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή  η νέα επικαιροποιημένη ιστοσελίδα του Δήμου, που θα προβάλλει το τουριστικό του προϊόν χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, όπως εφαρμογές (apps) κινητών τηλεφώνων.

Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Λαμιέων, ως συνεκθέτη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στις εθνικές και διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού για το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο 2021 έως και το τέλος του 2021 και η παραγωγή υλικού τουριστικής προβολής (φωτογραφικού και οπτικοακουστικού, έκδοση τουριστικού οδηγού, παραγωγή video κ.ά.) με σκοπό την Τουριστική Προβολή του Δήμου.

Προηγούμενο άρθρο Επέκταση των μέτρων στήριξης και στους μελισσοκόμους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λόγω της πανδημίας COVID-19
Επόμενο άρθρο e - Κατήχηση στην Ι. Μητρόπολη Φθιώτιδος